Rum

Här på Älgbergets bed & breakfast har vi rum i varierade storlekar, allt från enkelrum till 4 bäddsfamiljerum. I den gula huvudbyggnaden där frukosten serveras finns 7 rum i olika stilar och ett stort gemensamt kök finns för alla att använda. Vi har även 3 lägenheter som vi kallar Bagarstugan, Utsikten och Stallet som alla har egna badrum och 2 av lägenheterna har även välutrustade kök. På ställplatsen har vi två enskilda campingstugor med närhet till grillplats och biljardrum. Nytt för i år är även sjöstugan som har plats för 6 personer med eget kök toa samt fin uteplats mot älgberget. Totalt rymmer hela Älgbergets bed & breakfast 35 sovplatser.

Rum 1
Rum 1 med utsikt över Älgberget är ett mysigt dubbelrum på entréplan i den gula huvudbyggnaden. I rummet finns en dubbelsäng som går att dra isär till två 90-sängar. Rummet är ombonat med ett rustikt klädskåp och vacker kakelugn. Det finns toalett i nära anslutning till rummet och frukosten serveras precis utanför.


                  

 

Rum 2
Rum 2 ligger på nedervåningen i huvudbyggnaden och är ett pampigt rum i guldtema. När man ligger i den stora fina sängen har man god utsikt över den vackra harmoniska naturen utanför.  I rummet finns en stor kakelugn och mäktig sminkspegel. Rummet har närhet till badrum och kök med frukostservering direkt utanför. 


 
  Rum3

Rum 3 är ett enkelrum med en 120 cm stor säng som ligger på nedervåningen i huvudbyggnaden. Rummet är naturinspirerat med en häftig tapet så du komma få sova i en  björkskog. I rummet finns en härlig fåtölj och garderob. Öppnar man rummets egna balkongdörr kan man sätta sig på trappan utanför och blicka ut över dem vackra vyerna.

 

Rum 4

Rum 4 ligger på övervåningen i huvudbyggnaden och är ett stort familjerum med roliga tapeter som rymmer 4 personer. I rummet finns en dubbelsäng med hel madrass, samt två små rum ena med  en 90 cm säng med  skrivbord ,det andra med en 120 säng.  Utanför rummet finns ett gemensamt vardagsrum och två badrum. 

Rum 5

Rum 5 är ett enkelrum med en 105 cm stor säng och ett skrivbord. Rummet är mysigt med två stora fönster med fin utsikt över ängarna. Rummet ligger på övervåningen i huvudbyggnaden.

 

Rum6

Rum 6 är ett enkelrum på övervåningen i huvudbyggnaden. I rummet finns en säng som är 105 cm och ett rymligt klädskåp. Rummet har två stora fönster med vacker utsikt över ängarna. Gemensamt badrum och vardagsrum finns i nära anslutning till rummet.

Rum 7

Rum 7 är ett mysigt dubbelrum i lila tema på övervåningen i huvudbyggnaden. Sängen i rummet går att dela på till två 90-sängar. Boende i rum 7 har tillgång till egen toalett och man blir förvånad att man även lyckats få in en dusch i badrummet.

.

Utsikten

Utsikten från den här stugan är som det låter helt magisk och det är en separat stuga i nära anslutning till huvudbyggnaden med plats för 4 personer. Det finns 2 stycken 80-sängar samt ett sovloft med lågt i tak med 2 stycken 90-madrasser. I Utsikten finns ett litet fullutrustat kök med spisplatta, kyl, vattenkokare, kaffebryggare samt en liten matplats. Det finns egen toalett och dusch i stugan. Bilen kan man parkera precis utanför och för hundägare är detta stället perfekt. På framsidan av stugan finns en mysig altan där man kan sitta och njuta med utsikt mot Älgberget.

 

 

Bagarstugan

Bagarstugan är det gamla huvudhuset på gården och är från sent 1800-tal. Numera är det en mysig lägenhet men där det bakats mycket genom åren. Den vedeldade ugnen ger en mysig känsla och stugans läge är lugnt med närhet till huvudbyggnaden med egen uteplats. I rummet finns det en 160 cm stor kontinentalsäng med hel madrass och Bagarstugan har även ett eget badrum. Det är egen ingång i markplan vilket är perfekt för hundarna.

118

Stugorna

Stuga 2

Stuga 2 är en mysig stuga som ligger på ställplatsen nära en gemensam grillplats. Stugan har en 140 cm stor säng med hel madrass och en liten altan på framsidan. Badrum finns 20 meter från stugan i serviceutrymmet där det även finns en gemensam kyl och ett fint biljardbord fritt att använda. 


Stuga 1

Stuga 1 är en mysig liten campingstuga med två våningssängar. Stugan ligger på ställplatsen med närhet till en gemensam grillplats. Bilen kan man parkera precis bredvid stugan och hundarna älskar att leka i naturen utanför. Badrum finns i serviceutrymmet 15 meter ifrån där det även finns en gemensam kyl och ett biljardbord.

Stallet

Lägenhet för 4 personer med eget kök och badrum. Fin altan med tak samt egen ingång i markplan. Bilen parkerar du precis utanför stalllägenheten.